Jag lurade mig själv…

..att tro ”att män tjänar mer pengar än kvinnor” inte var en regel som jag påverkades särskilt av. Jag hade ju lyckats med det som jag ville och var verksam i en arbetsmiljö med huvudsakligen män. Och jag fick ständig höra från omgivningen att jag lyckats väl i en så manlig värld. Klart att det var sant, i min hjärna. Alla kriterier var uppfyllda, mormor = egenföretagare, pappa = företagsledare och mamma = framgångsrik rådgivare. Som konsult tog jag dock ett lägre timpris än mina manliga kollegor. Min egen förklaring var att jag verksam på en ort med lägre prisbild – Trodde jag! Det som jag omedvetet styrdes av var det som jag omedvetet upplevt som barn, att pappa betalde när vi var på restaurang. Min hjärna hade dragit slutsatsen att restaurang besök är dyrt = tjänar mer pengar. Vilken kalldusch det var för mig när jag kom på att jag lurat mig själv. Väl medveten om denna penningregels inverkan på mig kunde jag sätt rätt pris på mina tjänster på marknaden. Vår penninglagbok innehåller mer än vi kan ana, så det gäller att ta sig tid att bläddra bland paragraferna.

Kategori:
Charlotte Ahlberg 400

Här delar jag med mig av tankeväckare och praktiska tips till dig som
äger och leder företag.

Min mission är att skapa M E R klirr i kassan till dig och ditt företag.

Charlotte

Charlotte Ahlberg
Business Coach, Styrelseproffs, Rådgivare, medlem i FAR.

Läsarkommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *