Grundlagarna som styr alla dina ekonomiska beslut!

Visste du att du har en alldeles egen penninglagbok, som finns lagrad på din hjärnas hårddisk?  Din penninglagbok innehåller två huvuddelar; grundlagar och regler.

Grundlagar är baserade på dina värderingar tex ärlighet, kärlek, frihet, hälsa . Kort sagt sådant som är viktigt för dig i livet!

Reglerna är dina övertygelser – sådant som du tror är sant, tex jag tror inte jag kan något om pengar, eller jag tror inte jag kan tjäna mer pengar. Det är pladder som du kommunicerar till dig själv i hjärnan – men för det behöver det inte vara sant.

Det intressanta med din penninglagbok är att vi alla, särskilt du, mycket laglydigt följer den och du fattar alla ekonomiska beslut utifrån denna.  Det som är fascinerande och samtidigt oroväckande är att du troligen är omedveten, precis som de flesta andra människor, om vad som finns inpräntat där och likväl styr den alla dina dagliga beslut och ditt ekonomiska resultat. Och det är ju som att köra bil utan att ha en aning om du kör på vägen eller mitt på leråkern och om du kommer fram dit du tänkt dig eller helt kör i diket.

Kanske är det läge för dig att undersöka vad som döljer sig i din egen penninglagbok?

Kategori:
Charlotte Ahlberg 400

Här delar jag med mig av tankeväckare och praktiska tips till dig som
äger och leder företag.

Min mission är att skapa M E R klirr i kassan till dig och ditt företag.

Charlotte

Charlotte Ahlberg
Business Coach, Styrelseproffs, Rådgivare, medlem i FAR.

Läsarkommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *